Nieuwsbrief oktober 2023

Geplaatst op 10-10-2023  -  Categorie: Algemeen

kop-neptunus


 

Onderwerpen: Wist je dat, hellingen en tarieven, sluiting seizoen, ALV, hulp gezocht, aspiranten middag, bomen kappen, Bossche 5, zeilwedstrijden Drimmelen, dankbare passant, Viking spelen.

 


 

wist-je-dat

 

Wist je dat?

 • De schoonmaakploeg voor het clubschip draait op dit moment als een geoliede machine en er zijn 6 dames die regelmatig de schoonmaakmiddelen hanteren, waardoor ons clubschip fris en schoon blijft. We hopen natuurlijk dat ze daarmee willen doorgaan, zelfs nadat ze hun werkuren hebben gemaakt, en/of dat andere leden zich hiervoor willen aanmelden.
 • Gertrude Habraken zéér regelmatig bloemetjes en kaartjes aan leden verstuurd bij belangrijke gebeurtenissen, en soms ook aan oud-leden?
 • Boy Tanis getrouwd is met zijn lieve Alexandra?
 • Er op Cappie een klussenlijst is geplaatst waar je kunt zien waar je moet zijn om je werkuren te kunnen maken? Zie: klussenaanbod-neptunus.pdf
 • Het knotten van de wilgen, na 3 jaar van géén onderhoud, nu gedaan zal worden door een professioneel bedrijf in deze maand oktober, en we daar nog wél wat hulp van onze leden bij kunnen gebruiken?
 • We in 2023 tot nu toe 66 aanvragen voor lidmaatschap hebben ontvangen waarvan er 19. inmiddels (aspirant-) (jeugd) lid zijn, 20 zijn afgewezen (boot te groot, boot te klein, boot te snel), 8 geen interesse meer hadden, 9 niet gereageerd hebben, 9 nog in behandeling zijn (naar wachtlijst na betaling, in afwachting van reactie en/of meer gegevens) en 1 definitief op wachtlijst is geplaatst?
 • De sluiting van het seizoen én de Oude Willem wedstrijd op 21 oktober a.s. is, dus save the date!?
 • Sommige leden incidenteel ook te maken krijgen met “ongewenst gedrag”, in de vorm van schreeuwen, schelden en verwijten maken? Dat dit onacceptabel is, ook binnen onze vereniging?

 

boot-ongewenst-gedrag

Hellingen.

 Planning voor hellingdagen 28-29 oktober en 4-5 november a.s.
De Helling Ploeg is druk bezig met de planning. 

 

De volgorde:

 1. Eerst bepalen hoeveel plaatsen er vij zijn voor komende winterseizoen.
 2. Leden met een ligplaats worden als eerste ingedeeld.
 3. Aspirant-leden als tweede.
 4. Leden zonder ligplaats als derde.

  LET OP: In de ALV van 14 mei 2019 is het voorstel aangenomen om tijdelijke winterliggers (dus bijvoorbeeld ook leden zonder ligplaats) als tarief het hellingtarief plus stalling en € 25,00 euro per week op de kant te berekenen. Hou hier dus rekening mee!!!
  We zullen dit uiteraard ook z.s.m. in de tarievenlijst bijwerken, en in de reglementen opnemen.

   

  sluiting-seizoen

   


  algemene-ledenvergadering

   

  Vooraankondiging ALV 29 november 2023

  De datum en het tijdstip voor de Algemene Ledenvergadering zijn vastgelegd; 29 november 2023, aanvang 19:30. Helaas kunnen we bij Wijkcentrum de Helftheuvel niet terecht. Daarom wijken we weer uit naar wijkcentrum De Stolp aan de Rijnstraat 497, 5215 EJ 's-Hertogenbosch.
  De agenda volgt zo spoedig mogelijk in je mailbox.

   


  help-wanted

  Roep om hulp voor het bestuur

  Er komen steeds meer uitdagingen op ons bestuurlijke pad. Er is behoefte aan meer ondersteuning en een betere verdeling van taken. Daarnaast zal Hans Smorenburg binnenkort aftreden als voorzitter. Gelukkig is de samenwerking op dit moment gezellig en optimaal, al lopen we echt tegen tijdgebrek aan om bezig te kunnen zijn met onze kerntaken.
  Uitbreiding van het huidige bestuur is dus zéér gewenst.
  We roepen daarom iedereen op om zich aan te melden voor deeltaken binnen het bestuur. Om nog vóór de komende ALV alle (nieuwe) taken onderling te verdelen. Van daaruit kunnen we dan eventueel een nieuwe voorzitter voorstellen aan de ALV.
  Dus meld je aan en bel! Of stuur een mail naar: Louis Smits, Johan Thissen of Karin Bonnemaijers.

   


  aspiranten-middag 

  Aspiranten Middag

  Op 10 november a.s. van 16:00 tot 19:00 worden in het clubschip alle nieuwe aspirant-leden van dit jaar uitgenodigd voor een aspiranten-middag. Zij ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging, maar uiteraard zijn álle leden van harte welkom voor een informele kennismaking. Aan alle ploegleiders en voorzitters van commissies wordt, bij deze, gevraagd een kort woordje voor te (laten) bereiden om wat meer uitleg te geven over hun werkzaamheden.
  We zien jullie allemaal graag op 10 november, dus noteer deze middag alvast in je agenda!

   


   

  Bomen kappen, braamstruiken knippen en wilgen knotten.

  Natuurmonumenten is inmiddels klaar met het kappen van een groot aantal bomen en het knippen van de braamstruiken rondom de wiel die grenst aan ons terrein. Suggesties om het open stuk wat ontstaan is, en onze haven makkelijker bereikbaar maakt, te dichten zijn van harte welkom!

   

  snoeien

   

  Wilgen knotten
  De knotwilgen langs de steigers zijn 2 of 3 jaar niet geknipt en daardoor sterk doorgeschoten. Daarom is het nu niet geschikt om dit door de leden te laten doen. Daarnaast is het tegenwoordig ook niet zo makkelijk meer om hier vrijwilligers voor te krijgen.

   

  Eind oktober/begin november komt de firma van Emmerik deze knotwilgen knippen en de takken versnipperen.
  Wij zorgen voor 5 vrijwilligers.

   

  Groeten van:
  Hans Smorenburg
  Peter van Lith
  Johan Thissen
  Louis Smits
  Karin Bonnemaijers

   


   

  bossche-5

  Bossche 5


  Beste zeilers,


  Op 14 en 15 oktober is het weer zover: de 46e editie van de Bossche 5, waar de 5 Bossche watersportverenigingen elkaar treffen op en langs het water. Ook dit jaar vindt het evenement weer plaats bij WSV De Viking aan de Ertveldplas. De voorbereidingen zijn alweer in volle gang om te zorgen voor prachtig weekend vol zeilplezier. Watersportplezier liever gezegd, in de breedste zin van het woord. We willen dat de Bossche 5 een feest is voor iedereen en de teamspirit verder gaat dan je eigen plezier. Waar niet alleen jij maar je hele vereniging zich welkom voelt. Waar het team bestaat uit alle zeilers van je vereniging.


  De Bossche 5 is een evenement waar zeilers van de verschillende watersportverenigingen elkaar tegenkomen en op sportieve wijze met elkaar strijden. We reiken daarom naast de individuele prijzen ook een verenigingsprijs uit. Met die verenigingsprijs hopen we dat verenigingen alles uit de kast trekken om met zoveel mogelijk deelnemers aan de start te verschijnen en goede resultaten te behalen. We gebruiken hiervoor een formule. Zowel het aantal deelnemers van een vereniging als de resultaten van de beste vijf deelnemers van een vereniging wordt in deze formule meegenomen. Krijgen jullie het voor elkaar om als vereniging die prijs mee naar jullie clubhuis te nemen?


  De Bossche 5 is ook een evenement waar je je als individuele zeiler meet aan andere zeilers. Waar je in eenheidsklasse of gemengde klasse 4x kan starten om het beste uit je zeilende zelf te halen. Terug op de kant wordt de strijdbijl begraven en kun je terugblikken op een mooie wedstrijd, leren van eigen en andermans fouten. Voeg daar een gezamenlijke maaltijd, een feestelijke avond en een flinke portie gezelligheid aan toe en de Bossche 5 is weer vanouds.


  Natuurlijk hopen we ook op supporters. Daarom zijn er weer activiteiten op de kant en zijn de Vikinghaven en het gezellige clubhuis weer open voor alle Bossche 5 bezoekers: voel je welkom!


  Wil je graag helpen of ondersteunen? Graag! We zoeken nog (ervaren) Beach Masters en natuurlijk sponsoren: met onze ‘combideal’ steun je niet alleen de Bossche 5 maar ook de populaire Winterwedstrijden.


  Kijk voor meer informatie op de website van de Bossche 5: www.bossche5.nl of stuur een appje naar Yfke Wiegers.

   


  winterwedstrijden

  Winterzeilwedstrijd in Drimmelen, zondag 5 november 2023


  Winterzeilwedstrijden in Drimmelen - Een onmisbaar evenement
  Bereid je voor op een opwindende winterzeilervaring in Drimmelen, want op 5 november begint de 47ste editie van de Winterzeilwedstrijden. Dit evenement biedt acht spannende races voor verschillende klassen, van ORC en eenheidsklasse (OA. J22) tot toerjachten, geschikt voor zeilers van alle niveaus.


  Het vaargebied rond Drimmelen is erg mooi, omringd door de ongerepte natuur van de Biesbosch. Wat deze wedstrijden echt bijzonder maakt, is het sportieve karakter ervan. Je zeilt op stromend water met “gezellige” golven, waardoor het een echte zeilervaring is. Na afloop van de races kun je samen met medezeilers gezellig napraten in het clubhuis van de Watersportvereniging De Biesbosch.


  Bovendien zal er net als in voorgaande jaren regelmatig een fotograaf aanwezig zijn om acties vast te leggen, zodat je later prachtige actiefoto's van jezelf en je team kunt terugzien.


  Voor degenen die niet zelf deelnemen, zijn supporters van harte welkom aan boord van de speciale Zilvermeeuw rondvaartboot op 24 maart 2024. Deze boot zal een rondvaart maken langs de wedstrijdbanen, zodat ook zij kunnen genieten van de zeilactie en de prachtige omgeving.


  Wil je deelnemen aan deze spannende winterzeilwedstrijden? Schrijf je dan in vóór 15 oktober via de volgende link: https://wsvbiesbosch.nl/cms/wedstrijden/winterwedstrijden.html Hier vind je tevens alle overige informatie zoals ligplaats, prijs etc. Mis dit geweldige zeilevenement in Drimmelen niet en maak je klaar om de uitdaging aan te gaan op het water van De Amer, Hollandsdiep en Merwede.

   

   


  wateratlas

  Dankbare passant:

  Een tijdje terug hadden we een passanten-echtpaar uit Amsterdam op bezoek waarvan de man, Ko Terra, ernstig ziek werd. Hij had 's-nachts bloed gespuugd en voelde zich helemaal niet lekker.
  Op advies van zijn huisarts moest hij naar het ziekenhuis. We hebben een afspraak bij de spoedopname voor hem geregeld en hem ook weggebracht en later weer mee terug genomen naar zijn boot. Het bleek een maagbloeding te zijn.
  Na een extra dagje rust zijn ze teruggevaren naar Amsterdam. Ze waren heel blij met onze hulp en zouden nog wel iets laten horen.

  Onlangs ontvingen we bijgaande brief met een prachtig cadeau, namelijk de Historische Wateratlas NL bestaande uit 250 pagina's historie van de Nederlandse waterwegen.
  Het boek ligt in de bar ter inzage. Het verzoek is om het boek daar te laten liggen zodat iedereen het kan bekijken.

  Loes en Louis

   

  brief

   


  vikingspelen

  Vikingspelen:
  Terugblik zeskamp Bossche watersportverenigingen 16 september 2023
  De Vikingspelen, wat een prachtig initiatief van de Viking. Zat erg goed in elkaar en het goede weer maakte het alleen maar gezelliger. Leuke sfeer, leuke competitie en heel veel gelachen. Als supporter heb ik echt genoten van alles wat er gebeurde, en dat was niet zomaar iets. De foto’s en video’s spreken voor zichzelf. (Zie Facebook, WV Neptunus alleen leden)

  foto-1-viking

  foto-2-viking foto-3-viking