Activiteiten jeugd 2024

14 apr
09:30
5 mei
09:30
26 mei
09:30
2 jun
09:30
16 jun
09:30
30 jun
09:30
25 aug
09:30

Optimistenclub, Mini-Sharks en Sharks

img-6708img-6716img-6713img-6720Jeugdleden

Voor onze jeugdleden organiseert het jeugdteam van Neptunus activiteiten, waaronder zeillessen. Deze activiteiten zijn afgestemd op de leeftijd en (zeil)ervaring van de kinderen. Voor de jongsten is er de Optimistenclub, voor de iets ouderen de Mini-Sharks en de Sharks.

Het einde van het zeilseizoen wordt afgesloten met een meerdaags zeilkamp. Aan de zeillessen met het kamp zijn kosten verbonden die naast het jeugdlidmaatschap in rekening worden gebracht.

Optimistenclub

Voor kinderen vanaf 8 jaar heeft Neptunus de Optimisten. Ons jeugdteam wil graag de kinderen van Neptunus enthousiast maken voor het zeilen. De kinderen krijgen van onze instructeurs les in (eigen) Optimisten, zodat ze straks zelfstandig kunnen zeilen en misschien ook wedstrijdjes gaan varen.

Deze lessen worden gegeven op zondagochtend van 9.30 tot 12.30 uur.

Mini-Sharks en Sharks

Neptunus heeft open Bic’s, 2 Lasers en een Valk tot hun beschikking om deze doelgroep enthousiast te houden voor het zeilen en hen op te leiden tot echte watersportliefhebbers. Die wellicht in de toekomst een eigen open bootje aanschaffen en misschien wedstrijden mee willen gaan varen. Boot-handling en wedstrijdacties staan centraal in deze zeillessen.

Voor de jeugd vanaf ca. 12 jaar heeft Neptunus de ‘Mini-Sharks’. Om met open bic’s te zeilen bij de Mini-Sharks is enige zeilervaring gewenst.

Vanaf ongeveer 16-17 jaar kom je bij de 'Sharks'. Voor het zeilen in een Laser bij de Sharks heb je wel wat jaren zeilervaring nodig.

De lessen voor de Mini-Sharks en de Sharks vinden plaats op zondagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur.

Zodra je het zeilen onder de knie hebt, is het leuk om onderlinge wedstrijdjes te organiseren. Dat doen we in de Optimistenklasse en in Open Bics. We vinden het fijn als mensen zelf een Optimist of Bic hebben. Als jeugdlid mag je jouw Optimist of Bic in de Koornwaard kostenloos stallen op de kant. Met de voorwaarde dat deze dan ook gebruikt mag worden voor/ bij de zeillessen.

 

Kosten en voorwaarden

De kosten voor een jeugdlidmaatschap voor 2024 zijn conform onze tarieven.

Bijkomende kosten voor de zeillessen en het meerdaagse zeilkamp zijn € 125,00 per jeugdlid.

Voor (klein)kinderen van leden van de vereniging zal een gezinskorting per jeugdlid van toepassing zijn.

 

Jeugdlidmaatschap

Als je jeugdlid wordt mag je alle activiteiten die georganiseerd worden bij en door de vereniging bijwonen. Ook mag je kosteloos een Optimist of Bic in de haven leggen.

Wil je er met een boot, anders dan een Optimist of Bic liggen, dan komen er nog wel andere kosten bij. Meld je in dat geval even aan bij de secretaris van de vereniging.

Als jeugdlid:

 • Mag je kostenloos jouw Optimist of Open Bic op de kant stallen.
 • Mag je de verenigingszeilboten gebruiken tijdens de lesdagen.
 • Mag je, na overleg met de leiding, deze boten gebruiken buiten de lesdagen om. LET OP! Dit altijd onder begeleiding van een volwassene en voor eigen risico en verantwoording.
 • Heb je een andere boot dan een Optimist of Bic? Dan betaal je havengeld.
 • Mag je gebruik maken van de faciliteiten in de haven.


Er zijn natuurlijk wel een aantal voorwaarden voor deelname aan de zeillessen:

 • In bezit van minimaal zwemdiploma B.
 • Minimum leeftijd 8 jaar.
 • Zwemvest is altijd verplicht om aan te hebben als je naar de zeilles komt, op de steigers en tijdens het zeilen. Let op! Dit moet een sportzwemvest zijn, een reddingsvest (met kraag) voldoet niet.
 • Kleding: Wetsuit, handschoenen en water- of surfschoentjes.
 • Droge kleding meenemen (en eventueel handdoek/shampoo) voor na de zeilles.
 • Goed humeur.
 • Je helpt mee optuigen en opruimen.


Voorwaarden voor de ouders:

 • Beschikbaar zijn voor ondersteuning of begeleiding tijdens de zeillessen. Data en frequentie worden in overleg met de leiding afgestemd.
 • Het kind is WA verzekerd.

 

Aanmelden voor onze zeillessen is mogelijk vóór 1 maart 2024 voor kinderen die aan de start van het seizoen (april 2024) 8 jaar oud zijn. Deelname is pas definitief na bevestiging van de commissie jeugdzeilen, op dit moment is er helaas sprake van een wachtlijst.

Je kunt je inschrijven door het onderstaande formulier in te vullen: 

Beveiligingscode Beveiligingscode

Beveiligingscode Beveiligingscode