Onderhoud wilgenbestand in 2020

Geplaatst op 30-12-2019  -  Categorie: Algemeen

Wat hebben wij bereikt de laatste jaren met het onderhoud aan de oevers van de Koornwaard? Deze vraag is met een simpel antwoord te beantwoorden. Wij hebben gezorgd dat flora en fauna gebruik heeft kunnen maken van de corridor welke wij in stand hebben gehouden. Zij hebben daar goed gebruik van gemaakt gezien de resultaten van de waarnemingen. In 2019 hebben we als vaste gasten kunnen begroeten de Merel, Winterkoning, en Grasmus. Ook hebben we kunnen zien dat het struweel dikwijls bezocht is door diverse Mezen welke hun maagjes konden vullen met zaden en spinnennestjes. Wie wordt niet blij als hij de Bever langs de oever ziet zwemmen, op zoek naar wat verse wilgentenen. Ook worden wij uit de wind gehouden door de oeverbegroeiing wat het aanmeren gemakkelijker maakt. Genoeg redenen dus om ook dit jaar 2020 weer de handen uit de mouwen te steken en op een fijne manier samen buiten met elkaar te werken om de zaak in stand te houden.

wilgen-knotten-1

Wanneer gaan we knotten: zaterdag 29 februari 2020 (schrikkeldag) en zaterdag 7 maart 2020. Net als vorige jaren is het de bedoeling om 09.00 uur te starten.

Hebt u eigen snoeimateriaal en of een motorzaag breng deze dan mee. Ik zorg voor reserve snoei materiaal.
Ook dit jaar rekenen wij op een flinke groep mensen, welke het fijn vinden om in de buitenlucht bezig te zijn met natuur onderhoud. Laat het dan weten voor maandag 24 februari 2020.
Na 24 februari krijgt u nog een bericht wat we gaan doen.
U kunt zich opgeven voor zaterdag 29 februari of zaterdag 7 maart en beide dagen. 
Opgeven graag per e-mail: retjiulsmg.[antispam].@ziggo.nl of tel: 06 13461387

Graag zie ik u op een van deze dagen,

Vriendelijke groeten,
Gerard Sluijter