Doe mee met de Maas Clean Up op 13 april

Geplaatst op 17-03-2024  -  Categorie: Algemeen

maas-clean-up2024We willen allemaal genieten van het schone water en de mooie natuur in onze haven. Het hoge water van de afgelopen tijd heeft echter heel veel rotzooi achtergelaten in onze haven en de Koornwaard. Daarom doen we zaterdag 13 april 2024 mee met de derde Maas Clean Up opruimactie. Deze actiedag gaan honderden vrijwilligers over de volledige lengte van de Maas rommel opruimen. Als haven gelegen aan de Maas mogen wij natuurlijk niet achterblijven. Help je ook drie uurtjes mee?

Deze actie wordt gecoördineerd door de gemeente ´s-Hertogenbosch en het IVN. Op uitnodiging van de gemeente en het IVN zullen ook inwoners van de Groote Wielen en andere externe partijen op de actiedag de Koornwaard komen bevrijden van de rotzooi. K3 en Natuurmonumenten zullen aanwezig zijn om toe te zien op ieders veiligheid.

Programma 13 april 2024

9.00 uur Inloop met koffie en thee in ons clubschip
9.15 uur Officiële opening door een wethouder van Den Bosch
9.30 uur Iedereen op pad
12.00 uur Lunch
13.00 uur Einde


Vuilcontainer

Om alle verzamelde rotzooi ook kwijt te kunnen, sponsort Rijkswaterstaat een grote container. Deze zal voor deze actie tijdelijk op ons terrein worden geplaatst.

Toegang terrein
Tijdens deze Maas Clean Up dag zal ons terrein en dus ook de parkeerplaats worden opengesteld voor alle (externe) deelnemers. Houd hier rekening mee.

Aanmelden
Help je ook een paar uurtjes mee om de haven en de Koornwaard vrij te krijgen van alle rommel? Neem ook je familie, vrienden en kennissen mee. We gaan voor de gezelligheid en ondertussen wordt de omgeving van onze haven weer netjes! Leden van WV Neptunus kunnen zich aanmelden via onze havencommissaris Louis Smits via sirassimmocnevah.[antispam].@wvneptunus.nl. Woon je in de buurt van de Koornwaard en wil je een handje helpen, je bent van harte welkom! Meld je dan aan bij het team van Maas Cleanup.