oproep Werkgroep duurzaamheid

Geplaatst op 12-06-2022  -  Categorie: Algemeen

Je kan er tegenwoordig niet meer omheen: duurzaamheid staat overal prominent op de agenda. Ook in onze haven. Tijdens de ALV van 14 april hebben we als commissie Duurzaamheid en Natuur een presentatie gehouden over de ambities voor onze haven. We polsten ook jullie meningen en het draagvlak om samen aan de verduurzaming van onze haven te werken.

De uitkomsten waren erg positief: een grote meerderheid van de aanwezigen (online en in de zaal) vindt duurzaamheid belangrijk of zelfs heel belangrijk. We zijn ons ervan bewust dat we gasten zijn in een natuurgebied en dat we ons gedrag daarop aan moeten passen. We willen onder andere schoon (zwem- en vis)water en vinden het belangrijk om afval scheiden en om schoon te werken aan de boten. Ook zagen we dat een overgrote meerderheid een steentje bij wil dragen. Dat kan natuurlijk door zelf al te doen wat je kunt doen, maar ook door in een van de werkgroepen een bijdrage te leveren. We hebben er vijf:

  • Afval
  • Water
  • Natuur
  • Energie en licht
  • Werken aan boten

Er zijn al heel veel ideeën verzameld, en die moeten nu stap voor stap worden opgepakt. Heb je verstand van een van deze onderwerpen, of vind je het gewoon interessant om dingen uit te zoeken, tips te verzamelen en te delen of een (deel)project op te pakken, meld je dan snel bij Peter Rabou (06 10760966, retep.[antispam].@rabou.nl).


Reageer op het nieuws

Inloggen om een reactie te plaatsen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst