wvneptunus.nl, neptunus.club

W.V. Neptunus - 's-Hertogenbosch

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op het Clubschip van Neptunus ging de voorzitter Wim van der Steen uitvoerig in op de gang van zaken in 2017. In veel opzichten was het voor de vereniging een heel goed jaar. Het jaar is te zien als een overgangsperiode: vanaf 2018 is de Koornwaardhaven volledig beschikbaar, krijgen alle leden daar een ligplaats en nemen we definitief afscheid van de oude haven. De presentatie kan hier worden gedownload.

Alle leden van het huidige bestuur hebben besloten hun bestuurslidmaatschap op te zeggen per de eerstkomende jaarvergadering. Kandidaten voor een bestuurslidmaatschap kunnen zich vanaf heden aanmelden bij de voorzitter of de secretaris.

Tijdens deze nieuwjaarsreceptie is het Jaarboek 2017 uitgekomen. De aanwezige leden konden direct een exemplaar meenemen. Aan de overige leden wordt het nog per post toegestuurd. Het Jaarboek 2017 kan hier ook worden gedownload.

Onze website maakt gebruik van softwareprogramma's voor de verschillende onderdelen waaruit een website bestaat. Eén van die programma's was voor het maken van formulieren, waarmee gegevens konden worden ingestuurd. Om redenen die wij verder niet kennen, werd dat programma plotseling niet meer ondersteund en het deed het ook niet meer. Het nieuwe programma dat vervolgens daarvoor in de plaats werd geïnstalleerd, bleek wel goed te functioneren, maar was wat lastig om goed in te stellen. Dat is nu gebeurd en de formulieren werken nu weer goed.

Mochten zich opnieuw problemen voordoen met de website, stuur dan een mailtje naar de webmaster, dan zal die proberen het probleem op te lossen.

170522 shovelEr wordt hard gewerkt aan de verdere inrichting van onze Koornwaardhaven. De resultaten worden geleidelijk voor iedereen zichtbaar.

Er is een trekkend voertuig aangeschaft in de vorm van een shovel. Die is in staat om de boten straks via de hellingbaan uit het water te trekken en daarnaast kan hij worden gebruikt voor allerhande werkzaamheden die op ons haventerrein kunnen voorkomen.


Inmiddels zijn de drijvende delen 170522 steigersvan de nieuwe steigers aangekomen. Deze liggen op de wal, op een terreingedeelte van Dekker. Daar kunnen ze aan elkaar gebout gaan worden en daarvandaan kunnen ze te zijner tijd ook te water worden gelaten. Over enkele weken komen ook de dekken aan, die bovenop de drijvers bevestigd gaan worden. En de steigers moeten worden voorzien van installaties voor water en elektra. Kortom: er is een hoop werk te doen, waarbij de inschakeling van de werkkracht van alle leden welkom is. Alleen door samen onze schouders er onder te zetten, krijgen we het voor elkaar.

De vaste Koornwaard werkploeg wil dan ook enkele zaterdagen gaan plannen om de nieuwe steiger in elkaar te gaan zetten op de Koornwaard. Wij zijn op zoek naar mensen die hier aan mee willen helpen. Alle mogelijke handjes kunnen we gebruiken, dus doe gewoon mee en zorg dat we die prachtige nieuwe steiger snel beschikbaar hebben. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. bij Ton Heijmans.

Om u aan te melden voor het hemelvaartweekend van 25 tot en met 28 mei 2017, ontvangt de organiserende commissie graag van u de gegevens

Aanmelding voor deelname aan het Hemelvaartweekend

Uw naam(*)
Wat is uw naam?

Telefoonnummer(*)
Ongeldige invoer

Emailadres(*)
Please let us know your email address.

Eventuele bijzonderheden(*)
Please let us know your message.

Bootnaam(*)
Ongeldige invoer

Boottype(*)
Ongeldige invoer

Bootlengte in meters (bijv. 9,45)(*)
Ongeldige invoer

Grootste breedte in meters (bijv. 3,45)(*)
Ongeldige invoer

Diepgang boot in cm (bijv, 120)(*)
Ongeldige invoer

Aantal volwassenen(*)
Ongeldige invoer

Aantal kinderen van 13 t/m 17 jaar
Ongeldige invoer

Kinderen t/m 12 jaar
Ongeldige invoer

.

 

Eventueel kunt u onderstaande gegevens ook per e-mail versturen:
(knip en plak onderstaande items in een email en vul de gegevens aan)

Uw naam:
Uw telefoonnummer
Uw emailadres
De naam van uw boot
Type boot (Zeilboot of Motorboot)
De grootste lengte van de boot
De grootste breedte van de boot
De diepgang van de boot
Het aantal volwassenen dat deelneemt
Het aantal kinderen van 13 tot 18 jaar dat deelneemt
Het aantal kinderen tot en met 12 jaar dat deelneemt.

 

 

De uitnodigingen voor de algemene ledenvergadering van 10 april 2017 zijn aan de leden verstuurd. Ga voor meer informatie naar het onderdeel Ledenvergaderingen op deze website (alleen toegankelijk voor leden, inloggen is nodig).

Er gebeurt veel: de werkzaamheden voor de aanpassingen aan en in de Koornwaardhaven zijn in volle gang! Meer daarover is te lezen elders op deze website, onder 'Uit de bestuurskamer' (eerst inloggen: alle leden beschikken over een loginnaam en toegangscode).

In 2016 is het energieverbruik in de binnenhaven behoorlijk uit de hand gelopen! Voor een deel is dat wel te verklaren. We hebben namelijk een jaar lang 's nachts een halogeen straler van 1.500 W laten branden om diefstal en inbraken te ontmoedigen. Maar dat verklaart niet meer dan ongeveer een zesde deel van het verbruik. Ook het andere verbruik was meer dan het dubbele van een normaal jaar!

We willen er met nadruk op wijzen dat van de leden verwacht wordt zuinig om te gaan met het verbruik aan boord. Het stoken van elektrische kachels aan boord in de binnenhaven is niet toegestaan. Als je tijdelijk stroom nodig hebt, om te werken aan boord of om je accu op te laden, stem dat dan even af met de havenmeester. En reken er op dat als je na vertrek de stekker er in laat zitten zonder dit overleg, dat die er dan door de havenmeester uit gehaald zal worden. Maar maak zeker niet op kosten van de vereniging onnodig gebruik van (letterlijk en figuurlijk) kostbare energie.

Onthulling bouwbordTijdens de nieuwjaarsreceptie van Neptunus op zondag 8 januari werd het 'bouwbord' onthuld door Wiet Spoor, onze 'steigerspecialist'. Het was een zeer druk bezochte en gezellige bijeenkomst. De hapjes waren opnieuw voortreffelijk verzorgd door onze culinaire Chef Jos Kuenen en zijn vrouw Mieke, die ondanks het feit dat ze nog met één kruk moest lopen, zich zeer heeft ingespannen om iedereen van het nodige te voorzien.

Bouwbord
Halverwege de bijeenkomst zijn de aanwezigen naar buiten gegaan, om daar de onthullingsceremonie bij te wonen. De teksten op het bouwbord spreken voor zich en laten duidelijk zien waar het om gaat in deze vereniging: saamhorigheid en samenwerken.

Binnenkort vangen de werkzaamheden aan voor de extra steiger (vervanging van de G-steiger) en voor de hellingbaan. Het wordt een druk jaar, dat we met vertrouwen tegemoet zien.

Als u een evenement wilt organiseren voor de vereniging, dien dan vooraf een budgetaanvraag in bij de penningmeester. Doe dit met gebruikmaking van het Begrotingsformulier. Het begrotingsformulier is in de vorm van een Excel spreadsheet en wordt, als het goed is, automatisch gedownload naar uw computer. Eventueel kunt u ook een begrotingsformulier in de vorm van een pdf-bestand downloaden.

Als u kosten heeft gemaakt voor de vereniging, dan kunt u deze declareren, mits voldaan wordt aan drie voorwaarden:

• u vult een declaratieformulier volledig in;

• het declaratieformulier wordt ondertekend door het budgethoudende bestuurslid;

• de declaratie valt binnen de goedgekeurde begroting.

Als u een nieuw evenement wilt aanmelden, vul dan vooraf eerst een begrotingsformulier in.

Advertentie

Komende activiteiten

28 apr 2018 om 19:30 -
Kaartavond
06 mei 2018 om 09:30 - 15:30
Zeillessen Jeugd
07 mei 2018 om 19:30 - 22:00
Bestuursvergadering
10 mei 2018 om 00:00 - 02:00
Hemelvaartweekend
10 mei 2018 om 00:00 - 02:00
Hemelvaartweekend
10 mei 2018 om 00:00 - 02:00
Hemelvaartweekend

Andere watersport

Watersportclubs in de omgeving