wvneptunus.nl, neptunus.club

W.V. Neptunus - 's-Hertogenbosch

"Nieuwe Jeugd" vlot van start

De Sharks waren in de ochtend, ondanks de vrij straffe wind, nog in de gelegenheid om te zeilen op de plas, onder begeleiding van enkele rubberboten. Daarmee kregen ze alvast de smaak te pakken voor het zeilen in deze kleine racemonstertjes.

In de middag begonnen de Optimisten aan hun eerste les. Eerst werden 'op het droge' alle onderdelen van de boten uitgelegd. Daarna gingen ze te water, in het kommetje bij het clubschip, om eerst maar eens te voelen wat zo'n bootje doet als je het moet peddelen of sturen. Toen dat iedereen al lukte, zijn ze al peddelend de plas opgevaren. Zeilen kwam er nog niet van, daarvoor waren de windvlagen te sterk en te onberekenbaar. Ze zijn bijna de hele plas overgestoken en zijn vervolgens weer teruggepeddeld en gesleept. Na een pauze met verdere uitleg over alle onderdelen van de Optimist en nadat ze ook allemaal nog een platte knoop en een achtknoop hebben geleerd, zijn ze nog maar even het water opgegaan in het kommetje bij het clubschip, om 'watertikkertje' te doen, in de bootjes zonder zwaarden. Je kon goed zien hoe behendig de kinderen al werden, tijdens dit spel.

Kortom: de vooruitzichten voor de Watersportdag aanstaande zaterdag 6 juni zijn erg goed, ook die voor het weer! Dan zullen ze de hele dag, van 10:00 tot 16:00 uur samen gaan varen, spelen en barbeque-en.

Advertentie

Komende activiteiten

27 jan 2018 om 19:30 -
Kaartavond
05 feb 2018 om 19:30 - 22:00
Bestuursvergadering
09 feb 2018 om 14:11 - 19:11
Carnavalsbijeenkomst
24 feb 2018 om 19:30 -
Kaartavond

Andere watersport

Watersportclubs in de omgeving