wvneptunus.nl, neptunus.club

W.V. Neptunus - 's-Hertogenbosch

Knotten op de Koornwaard - meld je aan

In 2015 hebben we ook een nieuwe gast in het struweel kunnen verwelkomen welke regelmatig voedsel is komen zoeken, namelijk de Roodborst. Ook de Winterkoning, Merel en Grasmus hebben in dit seizoen met succes een nestje jongen grootgebracht.

Weetje 1: In 2014 was het aantal ratten welke ook regelmatig gezien werden extreem hoog, er waren avonden bij dat ik, als ik over de G steiger liep, wel tussen 7 en 10 waarnemingen had. Dit jaar 2015 zijn er avonden geweest waarop ik geen waarneming had.

Weetje 2: Ik hoor nog al eens dat er mensen zijn die last hebben van hooikoorts, zij menen dat dit een gevolg is van de wilgen. Helaas word er het meeste geklaagd als de vruchtpluizen van de Wilgen rond vliegen Dat is de tijd dat er juist van de pollen, veroorzakers van hooikoorts, geen sprake meer is. Wilgen zijn windbestuivers en bloeien in maart/april. Hun stuifmeel kan honderden kilometers door de wind meegevoerd worden. Op het hoogtepunt van hun bloei kan het voorkomen dat op stilstaand water een gele film komt te liggen, dit is het gevolg van het stuifmeel. De last van hooikoorts word over het algemeen het meest door grassen veroorzaakt en deze bloeien pas vanaf mei. Voor meer informatie ga naar de website Natuurkalender onder hooikoorts. Of spreek mij ( Gerard ) er op aan.

Advertentie

Komende activiteiten

27 jan 2018 om 19:30 -
Kaartavond
05 feb 2018 om 19:30 - 22:00
Bestuursvergadering
09 feb 2018 om 14:11 - 19:11
Carnavalsbijeenkomst
24 feb 2018 om 19:30 -
Kaartavond

Andere watersport

Watersportclubs in de omgeving