wvneptunus.nl, neptunus.club

W.V. Neptunus - 's-Hertogenbosch

Zeer geslaagd Hemelvaartweekend 2016

Op vrijdagochtend zijn we verder gevaren naar de Kraaijenbergse plassen bij Cuijk. Daar lagen we in de haven van de watersportvereniging. Het organiserend comité, dat door een ongelukkige val van opperhoofd Harry Hoefnagel, die daardoor thuis heeft moeten blijven, helaas nog maar door twee personen, Cor van Engelen en Boy Tanis werd vertegenwoordigd, had de zaken punctueel georganiseerd. Elke deelnemer kreeg voor de BBQ een pakketje dat naar eigen inzicht op de al ontstoken houtskoolvuren kon worden gebraden in zelfgekozen varianten van gaarheid. Het spreekt vanzelf dat dat de kelen dorstig maakte.

Zaterdag ging de reis verder over het Maas-Waalkanaal en daarna stroomafwaarts naar Tiel. Het varen op de Waal blijft een spectaculaire bezigheid, vooral voor de wat kleinere schepen. Het water stond naar schatting een halve meter boven de kribben en de stroming was sterk. Je probeert wat uit het vaarwater van de beroepsvaart te blijven en toch afstand tot de kribben te bewaren. Het betekent toch dat je bij elke krib behoorlijk opzij wordt gezet en moeite hebt om een gestrekte koers vast te houden. Gelukkig is alles weer goed gegaan.

IMG 0289 kleinDe foto laat zien dat de tekkel van de familie Van Oyen zich inmiddels aan het varende leven heeft aangepast.

Voor de avond was er een spaans geöriënteerd feestje gepland in de lokale bodega. De bodega had echter naar de mening van veel Neptunianen weinig gevoel voor de wensen van de klanten. Een beetje sneu voor de organisatoren, maar die hadden dit ook echt niet kunnen weten toen ze de afspraken gingen maken. De avond werd niettemin volgens traditie in gepaste joligheid afgesloten in het clubhuis van de watersporvereniging Tiel, waardoor iedereen een zeer tevreden gevoel kon overhouden.

Zondagochtend gingen de schepen op eigen gelegenheid weer terug naar de Koornwaard, via de sluis Sint-Andries. Door een storing in het hefgedeelte van de sluis verzamelden de druppelsgewijs binnenkomende schepen zich toch tot een volwaardig eskader, in afwachting van de reparatie. In het heerlijke lentezonnetje vermaakte iedereen zich opperbest en had niet eens de aansporing van de sluismeester nodig om de tijd aangenaam door te brengen door een barbecue aan te steken en een biertje koud te zetten. De wachttijd viel uiteindelijk nog mee: na een uurtje of twee konden we de reis weer voortzetten en kwam iedereen weer behouden aan in de vertrouwde Koornwaard.

Advertentie

Komende activiteiten

27 jan 2018 om 19:30 -
Kaartavond
05 feb 2018 om 19:30 - 22:00
Bestuursvergadering
09 feb 2018 om 14:11 - 19:11
Carnavalsbijeenkomst
24 feb 2018 om 19:30 -
Kaartavond

Andere watersport

Watersportclubs in de omgeving